Op 23 februari was het zo ver: Oud VKL-secretaris Rob van Boxtel bereikte zijn pensioengerechtigde leeftijd. Nogal een dingetje voor een workaholic als Rob is. 
 
Eigenlijk kan niemand zich herinneren dat Rob niet in de afbouwsector werkzaam was. De bouw is hem met de paplepel ingegoten, want zijn vader fabriceerde als een van de eersten in ons land spack (met het bedrijf dat later Brander werd). Na gewerkt te hebben bij aannemers en een handelsbedrijf startte hij in 1990 bij de branchevereniging LSGI (Landelijke Specialisten Gevel-Isolatie). Sinds die tijd is hij altijd werkzaam geweest voor brancheverenigingen. In de begintijd gevestigd in ’s-Hertogenbosch e.o. 
 
“Door de jaren heen ging ik ook het secretariaat voor de vereniging van na-isolatiebedrijven, VENIN, verzorgen en kwamen daar ook de secretariaten van NOA Sector Grootbedrijven en op advies van Piet van der Heijden (NAS Afbouw en VKL-voorzitter) in 1997 VKL bij”, verteld Rob. Sinds 2005 werkte hij voor NOA vanuit het kantoor in Veenendaal. 
 
“Ik heb gewerkt aan het opzetten van het KOMO Procescertificaat Kalkzandsteen Lijmwerk en introduceerde het idee: Personeelsbank, VKL-Café, VKL-Keur en schreef een publicatie over kalkzandsteen voor de Stichting Bouw Research. En met veel plezier organiseerden we verschillende memorabele VKL-dagen, bijvoorbeeld naar Keulen, Amsterdam, Brussel, Antwerpen en ‘s-Hertogenbosch.” 
 
Ga je achter de geraniums zitten?
“Nee dat is niet mijn ding. Ik blijf voor NOA aan de slag en heb nog een paar klussen onderhanden waarover je ook e.e.a. kunt lezen op mijn website www.robvanboxtel.nl.”

Zou je VKL-leden nog iets mee willen geven?
“Pff, lastig. Misschien wel: Wees zuinig op je vaste klanten. Want een vaste aannemer zeurt zelden, maar die moet je dan natuurlijk niet de hoogste prijs vragen en laten wachten voor een nieuwe relatie die slecht van betalen is en een grote mond heeft.”