[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

VKL-Keur

VKL Keur is een nieuw keurmerk dat het bewijs is dat de leden zich constant blijven ontwikkelen en verbeteren. Als een lid niet kan aantonen dat deze het keurmerk waardig is, vervalt het gehele lidmaatschap bij de VKL. Dit houdt dus in dat alle leden het VKL Keurmerk dragen!
VKL Keur toont dat een bedrijf voldoet aan hoogwaardige kwaliteit eis en met betrekking tot ondernemerschap en vakmanschap. Het staat tevens voor veilig en efficiënt werken volgens de laatste methoden en technieken en met de nieuwste materialen en gereedschappen. Om het VKL Keur te behouden moeten VKL leden cursussen en trainingen volgen (bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsvoering) en leveranciers­bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken bijwonen. Daarnaast moeten zij zich blijven ontwikkelen en op de hoogte houden van nieuwe wet- en regelgeving, kwaliteits- en vakbekwaamheidseisen. Zo weet een aannemer dat een lijmbedrijf met een VKL Keur op alle fronten een vakkundig bedrijf is.

Hoe controleert de VKL of de leden zich ontwikkelen door cursussen te volgen? Simpel. Omdat de zaken soms voor een lezing of een cursus gaan, heeft de VKL besloten om een beloning te koppelen aan deelname. Een lijmbedrijf dat cursussen volgt en bijeenkomsten bijwoont krijgt daarvoor punten. Als het bedrijf voldoende punten heeft, behoudt hij zijn VKL Keur. Omdat de VKL wenst dat de bedrijven zich blijven ontwikkelen vervallen periodiek  punten. De  bedrijven moeten hun score op peil houden door trainingen te volgen. Doen ze dit niet, dan hebben ze na een tijd te weinig punten en volgt er een automatische schorsing.

De VKL organiseert:

  • Cursussen over bedrijfsorganisatie
  • Cursussen over techniek (i.s.m. fabrikanten)
  • Bijeenkomsten over ontwikkelingen in de bouw
  • Informele VKL bijeenkomsten
  • Vergaderingen
  • Bedrijfsbezoeken

NOA en de AFNL organiseren:

  • Themabijeenkomsten over niet technische onderwerpen
  • Informele bijeenkomsten
  • Vergaderingen
  • Bijeenkomsten met sprekers

Met het bijwonen van deze bijeenkomsten zijn punten te verdienen. Bedrijven krijgen ook punten voor het bezit van het KOMO procescertificaat Metselen en Lijmen.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” css=”.vc_custom_1446548493248{padding-top: 4px !important;padding-bottom: 4px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1446472067153{padding-right: 28px !important;padding-left: 28px !important;}”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”avada-slidingbar-widget-1″][vc_single_image image=”785″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]