[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Risico’s beheersen met vaklui

Als aannemer wilt u maar één ding en dat is het zo goed mogelijk beheersen van allerhande risico’s. Bij het inschakelen van onderaannemers – meestal specialisten – wilt u weten met wie u zaken doet en of het een betrouwbare partij is.
Op lijmbedrijven die lid zijn van de Vereniging Kalkzandsteen Lijmbedrijven (VKL) kunt u wat dat betreft vertrouwen. VKL-lidmaatschap verwerven alleen díe bedrijven die hun zaken aantoonbaar op orde hebben, die hun vakmanschap serieus nemen en die op de hoogte zijn van de laatste kwaliteits- en veiligheidseisen en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Dat betekent voor u…

  • Dat u via de VKL Databank vakbekwame lijmers voor uw project kunt vinden, ook op korte termijn.
  • Dat u een bedrijf treft waarmee u goede afspraken kunt maken en planningen kunt overeen komen; goed voor de efficiëntie en de productiviteit op de bouwplaats.
  • Dat u zaken doet met een lijmspecialist die kritisch kijkt naar wat er in zijn vak gebeurt en die de innovaties en verbeteringen op het gebied van kalkzandsteenblokken en -elementen en de verwerking daarvan op de voet volgt.
  • Dat u met een lijmspecialist in zee gaat die efficiënt en veilig werkt.

VKL KEUR: bewijs van vakmanschap

Een VKL-lid voldoet aan vele strenge eisen die de vereniging stelt. Om dit zichtbaar te maken is het VKL KEUR ontwikkeld. Dit keurmerk staat voor vakmanschap, goed ondernemerschap, veilig en efficiënt werkend, volgens de laatste methoden en technieken en met de nieuwste materialen en gereedschappen. VKL-leden ontvangen het VKL KEUR automatisch. Maar om het te behouden moeten zij zich door het volgen van cursussen en trainingen (verzorgd door de VKL) en het bijwonen van leveranciersbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken blijven ontwikkelen en op de hoogte houden van nieuwe wet- en regelgeving, kwaliteits- en vakbekwaamheidseisen. Zo weet een aannemer dat een lijmbedrijf met een VKL KEUR een op alle fronten vakkundig bedrijf is.

VKL: dé gesprekspartner binnen de branche

Omdat het verlijmen van kalkzandsteen zo’n vlucht nam in de woningbouw in de jaren negentig van de vorige eeuw, ontstond er behoefte aan een beheerste en kwalitatieve groei van het aantal lijmbedrijven. Om die reden werd in 1997 de Vereniging Kalkzandsteen Lijmbedrijven (VKL) opgericht. De VKL onderhoudt namens haar leden contact met aannemers, leveranciers en kennisinstituten. Ze komt op voor haar leden en geeft voorlichting en advies op allerlei gebied. De aannemer die in zee gaat met een VKL-Lid, profiteert hiervan mee.

Publicatie ‘Kalkzandsteenlijmwerk’

Kalkzandsteenverlijming is een relatief nieuwe bouwmethode. De VKL heeft een SBR-publicatie ontwikkeld voor aannemersbedrijven, bestekschrijvers, opdrachtgevers, (toe)leveranciers en lijmbedrijven. Alle relevante informatie is beschreven in dit complete naslagwerk. De publicatie is te bestellen bij SBR via www.sbr.nl. ISBN: 978-90-5367-463-5.

Contactpunt

Wilt u meer informatie over verlijming van kalkzandsteenblokken en/of -elementen, de VKL of haar leden, dan kunt u contact opnemen met de VKL.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” css=”.vc_custom_1446548493248{padding-top: 4px !important;padding-bottom: 4px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1446472067153{padding-right: 28px !important;padding-left: 28px !important;}”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”avada-slidingbar-widget-1″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”avada-slidingbar-widget-2″][/vc_column][/vc_row]