[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Waarom Kalkzandsteen lijmwerk?

Men verstaat onder de term kalkzandsteen lijmwerk het verlijmen van kalkzandsteenblokken- en elementen. Deze worden voornamelijk gebruikt voor dragende en niet dragende wanden.
Het succes van kalkzandsteen kent meerdere oorzaken:

  • Het is een snelle en flexibele bouwmethode
  • Het materiaal is goedkoop tegenover hoge kwaliteit
  • Het verlijmen is arbeidsvriendelijk
  • Bouwtechnisch zijn kalkzandsteenelementen beter dan traditionele materialen
  • Het is onder bijna iedere weersomstandigheid uit te voeren.

Kalkzandsteenelementen worden bij bijna ieder bouwproject gebruikt. In de renovatie worden panden door kalkzandsteenlijmwerk herbestemd. In de hoogbouw wordt kalkzandsteen gevraagd wegens de logistieke voordelen, in de kantoorbouw door haar flexibiliteit en in de industrie vanwege het volume en de vrije indeelbaarheid. Kalkzandsteenlijmwerk biedt bij iedere toepassing snelheid, duurzaamheid en brandveiligheid.

Uiteraard bestaan er ook kalkzandsteen metselstenen. Dit wordt in de bouwwereld gezien als metselwerk. De VKL richt zich alleen op bedrijven die gebruik maken van de kalkzandsteenelementen en -blokken.

De producenten van kalkzandsteen zijn MAKZ, KS Kalkzandsteen Tilburg, Xella en Calduran. Naast leveringen van kalkzandsteen verstrekken zij op verzoek bouwtechnische adviezen aan de bij het bouwproces betrokken partijen als verwerkers, aannemers, architecten en constructeurs. Op verzoek geven zij ook projectbegeleiding op de bouwplaats, bestaande uit een voorbespreking, instructies en rapportage.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” css=”.vc_custom_1446548493248{padding-top: 4px !important;padding-bottom: 4px !important;}”][vc_column_text]Voor meer informatie raden we u aan contact op te nemen met de leveranciers:[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

 MAKZ Kalkzandsteen BV
 Mechanisatieweg 5
 Postbus 461
 4900 AL Oosterhout
 Tel: 0162 – 47 11 00
 Fax: 0162 – 47 01 01
 www.makz-kalkzandsteen.nl
[/vc_column_text][vc_column_text]
Xella Nederland BV
Mildijk 141
4214 DR Vuren
Tel: 0183 – 67 12 34
www.xella.nl
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]
Calduran Kalkzandsteen BV
Einsteinstraat 5
3846 BH  Harderwijk
Tel: 0341 – 46 40 00
www.calduran.nl
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1446472067153{padding-right: 28px !important;padding-left: 28px !important;}”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”avada-slidingbar-widget-1″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”avada-slidingbar-widget-2″][/vc_column][/vc_row]