Ondanks dat er een trend is dat veel bedrijven geen gebruik maken van de bouwvak en dus “gewoon” doorwerken, zullen toch een hoop mensen de komende weken gaan genieten van een welverdiende vakantie. Even wat momenten met het gezin en de druk van de ketel.

Bij het hebben/boeken van een vakantie hoort aan de basis ook de afweging of u wel of geen reisverzekering afsluit. Heeft u een zogenaamde “doorlopende reis- of annuleringsverzekering” dan kan deze afweging natuurlijk achterwege gelaten worden. Wat wel aandacht behoeft, is of uw verzekering aansluit bij de gemaakte boeking en dat deze voldoet aan uw verwachtingen. “Samengestelde reizen” zijn al heel lang de trend van vakantie vieren. Deze reizen bestaan uit verschillende los van elkaar gemaakte boekingen. Ook wanneer een reisbureau een reis boekt die uit verschillende elementen bestaat, is dit een “samengestelde reis”. Wij geven u het advies om na te gaan of uw annuleringsverzekeraar thuis geeft indien er, om wat voor reden dan ook, geannuleerd wordt. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen

Nieuwe AOV

Dit laatste geldt overigens ook voor een goede arbeidsongeschiktheidsvoorziening. De ervaring leert dat veel ondernemers met een zwaar beroep de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet kunnen betalen. Daarom maken zij begrijpelijkerwijs de keuze om dit risico helemaal niet te verzekeren. Een eigen afweging die goed of slecht uit kan pakken. In dat kader willen wij u meegeven dat er onlangs een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op de markt is gebracht. Deze nieuwe betaalbare AOV keert maximaal 5 jaar uit als u arbeidsongeschikt wordt en deze uitkering wordt in stappen afgebouwd. Als u echt niet meer kunt werken en niet meer in staat bent het minimumloon te verdienen, keert deze AOV het gekozen verzekerd bedrag uit tot de gekozen eindleeftijd (met een maximum van de AOW-leeftijd). Ten opzichte van een “gewone” AOV is dat deze nieuwe verzekering op het gebied van eindleeftijd verder gaat dan veel andere verzekeringen (die soms wel, afhankelijk van de verzekeraar, beperkt worden tot 55 of 60 jaar) en dat deze op het gebied van premiehoogte vele malen lager ligt.       

Vrijblijvende premie-indicatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de mogelijkheden om deze AOV af te sluiten. Voor een vrijblijvende premie-indicatie en meer informatie over de nieuwe verzekering kunt u contact met ons opnemen. Dit geldt overigens ook voor vragen en informatie over de “gewone” arbeidsongeschiktheidsverzekering, die wij kunnen aanbieden met een eindleeftijd van 65/70 jaar. Maar ook voor vragen over andere verzekeringen zijn wij bereikbaar.      

Column Peter Schoonderwoerd – Afbouwzaken 6 – 2018