(onderstaande tekst is aangeboden door Safeprofiel)

Safeprofiel is toepasbaar bij schoonwerk vellingblokken en is verkrijgbaar in een brandwerende en een niet brandwerende versie. Voor alle blokmaten.

Als niet brandwerend profiel heeft het blokkenlijmbedrijf als (tijdwinst) voordeel:

  • Profiel waterpas aanbrengen. Daarna kan je je draad er aan op stek= en i.p.v. aan een metselprofiel.
  • Je kan aan twee zijdes van de muur werken en dus hoef je niet over de hand te werken. De draad kan zogezegd omgezet worden van de ene kant van het profiel naar de andere kant. Dit betekent gemak en tijdwinst.* Je kan aan de ene zijde van de muur tot 180 cm werken. Terwijl aan de ander zijde de steiger opgebouwd wordt, geopperd wordt, en de lijmer zonder tijdverlies verder kan. We hebben voorbeeld projecten waar 1 lijmer met gemak 70 m2 per wk v150 tweezijdig heeft schoon gemaakt.
  • Met Safeprofiel is de muur be=EBindiging direct netjes afgewerkt omdat de blokken erin vallen.
  • Omdat je zowel een U-profiel als een hoekprofiel hebt hoef je de blokken niet te zagen maar kan je ze doorgaans knippen: dat betekent tijdwinst en kostenbesparing.
  • De algehele uitstraling van de wand is strakker als zichtwerk. Daardoor wordt de kwaliteit van het werk qua gevoel opgewaardeerd: dat betekent uitstraling naar de opdrachtgever. Als je de pallets, het folie, het restpuin en de lijmresten opruimt dan is de wand opgeleverd voor de eindgebruiker. Aftimmeren is vanzelfsprekend niet noodzakelijk.

Als brandwerend stelprofiel (WDBDO 60-90 min incl. testrapport Peutz/Efectis) heeft het blokkenlijmbedrijf als extra voordeel:

*   Door Safeprofiel aan te bieden toont het blokkenlijmbedrijf te kunnen meedenken met de bouwer: dat betekent uitstraling naar de opdrachtgever.

*   De wandaansluitingen hoeven niet met brandwerende pur of promatect afgewerkt te worden: dat betekent tijdwinst en een strakkere uitstraling.

Kortom, Safeprofiel is een verbetering in veiligheid voor de opdrachtgever, eigenaar, huurder van het gebouw. Vanwege de testrapporten is Safeprofiel een gegarandeerde afwerkingsvorm voor het bouwbedrijf. En voor het blokkenlijmbedrijf is Safeprofiel winst in tijd en geld. En winst in prestige en kans op volgende opdracht is groter.

www.safeprofiel.nl

www.safeprofiel/toepassingen