Weersomstandigheden, matig materiaal, slechte bouworganisatie. Er zijn tal van redenen waarom er een mindere kwaliteit wordt geleverd tijdens de verwerking van elementen. Bovendien zijn onze mensen ook niet altijd doordrongen van het belang van kwaliteit. Goed om kwaliteitscontroles te overwegen.

Deze kwaliteitscontrole is bedoeld om de medewerkers op de bouwplaats meer besef van goed werken te geven en allen dezelfde afwerkingsgraad te leveren. Deze lijst biedt tevens een gestructureerde tussentijdse kwaliteitsvaststelling en bedoeld als positieve feedback. Onze mensen maken het werk, zijn ons visitekaartje, bepalen in grote mate de kwaliteit van het werk. Door de controlelijst te hanteren, een ploeg opeenvolgend een paar keer te bezoeken, zullen onze mensen daar meer van doordrongen raken. Er zijn al enkele lijmbedrijven die al langer succesvol met een controlelijst werken. Een uitstekend instrument om de kwaliteit van werken te verhogen, medewerkers gaan kwaliteit belangrijker vinden. En, minstens zo belangrijk: opdrachtgevers waarderen de professionaliteit van je bedrijf en de producenten moedigen deze controle door de lijmbedrijven zelf aan. Zo loop je vooruit op de private kwaliteitswaarborging.

Een betere kwaliteit van werken door je werknemers is een grote plus voor je bedrijf. Je maakt als bedrijf een professionele indruk. Producenten en andere spelers in de branche, zitten met smacht te wachten op professionele bedrijven om actief mee samen te werken. Kwaliteit in onze branche is, ten opzichte van prefab en ander geweld, van levensbelang. Kwaliteit van verwerken, samenwerken en omgaan met je mensen, maakt je bedrijf professioneel. Doe er je voordeel mee.

door: Bestuur VKL, Alexander Naenen, Martin van Oort, Toon van den Broek

Bijgaand het document Aandacht voor kwaliteit ploeg medewerkers kalkzandsteen. Het is een eerste, naar onze mening redelijk compleet, document. Aandacht voor kwaliteit is belangrijker dan de inhoud. Op en aanmerkingen, ideeën, zijn van harte welkom en door de leden zelf aan te passen naar eigen wensen.

Aandacht voor kwaliteit ploeg medewerkers kalkzandsteen