(BRON: Patrick Terbraak van 2best)

De levertijden voor gezaagde blokken rijzen de pan uit. Zelf knippen is de oplossing en biedt nog meer voordelen; het is beter voor het milieu vanwege de reductie van vervoerskosten en het gebruik van minder afval.

Sinds 2006 wordt de DB326 (voorheen EK321) geproduceerd en zijn er al veel bedrijven die de voordelen van het knipper hebben ervaren. De DB326 is een eenvoudige en robuuste elementenknipper die ook de hoge druk blokken moeiteloos knipt met een zeer hoge nauwkeurigheid. Natuurlijk is het niet vergelijkbaar met zaagwerk, maar hij laat een geweldig mooi knipbeeld zien.

Het grote voordeel van de DB326 is dat de blokken verticaal worden geknipt, wat de productietijd en ergonomie ten goede komt. Verticaal knippen geeft ook een strakker knipbeeld dan horizontaal knippen. De machine is tevens voorzien van een transportoog, waardoor hij eenvoudig te verrijden is en hij moeiteloos naar elk gewenste plek kan worden verplaats. Geknipte blokken zijn milieuvriendelijker dan gezaagde blokken af fabriek, er is minder transport, vanwege de reductie van vervoerskosten en het gebruik van minder afval (pallets en verpakkingsmateriaal) op de bouw.

Voor meer informatie kunt u terecht bij 2Best

.