Lijmbedrijf van den Broek is na de crisis behoorlijk gegroeid. Ze ontvingen mooie opdrachten van vaste opdrachtgevers en ze bezitten inmiddels zes kranen. Voor een ondernemer betekent dit dat er steeds meer van je wordt verwacht. Je past je bedrijf aan de groei aan, zorgt dat je afspraken kunt nakomen, dat je goed overzicht hebt en de financiën onder controle houdt. Daarnaast probeer je ook privé in balans te blijven. Voordat je grip verliest moet je dan beslissingen nemen.

Lijmbedrijf van den Broek heeft daarom ondersteuning gezocht, én gevonden bij Zuidland Lijmwerken BV. Na een half jaar van intensieve samenwerking is de beslissing gevallen dat Lijmbedrijf van den Broek, voor wat betreft het verwerken van elementen, vanaf nu opgaat in Zuidland Lijmwerken BV.

Voor Alexander Naenen (Zuidland Lijmwerken BV) is dit een mooie mogelijkheid om zijn activiteiten uit te breiden. Een mooie samenwerking binnen de branche, die win-win situaties creëert: “De samenwerking met Toon is constructief en altijd prettig. Hij heeft een mooi bedrijf opgebouwd met vaste opdrachtgevers. Daar zit potentie in en mag je niet verloren laten gaan. We zijn blij dat we nu samen op deze bouwstenen verder kunnen”.
Toon van den Broek pakt deze kans graag aan. “Ik zal bij Zuidland Lijmwerken BV, met ondersteuning van een gedegen backoffice, dezelfde werkzaamheden blijven doen in dezelfde regio. Het risico van ondernemen ligt nu bij Zuidland. Ik ben uiterst content, Lijmbedrijf van den Broek blijft bestaan. We krijgen van vaste opdrachtgevers soms de vraag om handzame blokken te zetten, dat willen we graag blijven bemiddelen. Ook willen we een sturende en adviserende rol invullen als het gaat om de kwaliteit van verwerken. Maar de prioriteit ligt bij de werkzaamheden voor Zuidland Lijmwerken. We hebben er allebei zin in.”

(Tekst: Toon van de Broek)