Bouwma Bouwmachines bv is dé pionier als het gaat over elementenstellers. Zij stonden aan de wieg van de ontwikkeling van lijmkranen. We kennen allemaal de topper WB7, maar ook de BY400 is een zeer gewaardeerde machine in onze branche.

Op 30 november jl. bezochten we Bouwma met als doel de onderlinge contacten in onze branche te verbeteren. Dit bezoek past in het rijtje van Makz, Xella en Calduran, waar we dit jaar ook geweest zijn. Samen met alle belanghebbenden willen we de lijmersbranche meer uitstraling, professionaliteit en bekendheid geven. Een mooi doel om aan te werken!

Alexander en Toon zijn namens VKL in gesprek gegaan met Menno van der Gugten, directeur-eigenaar van Bouwma Bouwmachines BV. We hebben van gedachten gewisseld over wat wij als bestuur van VKL belangrijk vinden en waar we in de toekomst heen willen. We spraken over het werk, de markt, de crisis en de schaarste aan vakmensen. Bouwma Bouwmachines ondersteunt onze intenties, gaat meedenken en zich inzetten voor meer samenwerking binnen onze branche.

Tijdens het bezoek kregen we een rondleiding van Menno. Terwijl om ons heen medewerkers druk aan het werk waren, liepen we langs frames, masten, grote tandkransen en een gloednieuwe BY400. Onderdelen en materialen zijn overzichtelijk geplaatst. Vanuit ons gezien een prettige plek om te werken. Net als de oprichters van Bouwma Bouwmachines bv, is Menno een echte pionier, enthousiast en hij staat altijd open voor verbeteringen en nieuwe ideeën. Een hartelijk ontvangst die een herhaling verdient! We zullen op termijn een bedrijfsbezoek voor alle VKL-leden inplannen.

Door: Toon van den Broek